A e dini se izolimi në shtëpi ndihmon në freskimin e shtëpisë tuaj gjatë verës?

By Knauf
June 15, 2020

Po, izolimi është më shumë se një zgjidhje sezonale për rehatinë e shtëpisë tuaj. Të gjithë e dimë se izolimi ndihmon në mbajtjen e shtëpive tona të ngrohta gjatë dimrit. Sidoqoftë, jo shumë prej nesh e kuptojnë që të njëjtat parime ndihmojnë edhe gjatë verës.

Plus, me izolimin e duhur, nuk do të duhet të qëndroni përballë kondicionerit apo freskuesit për t'u ndier rehat. Shtëpia juaj thjesht do të jetë e rehatshme!

Si funksionon izolimi në shtëpi?

Izolimi në një shtëpi funksionon pothuajse si një termus. Ndihmon ta mbani shtëpinë tuaj të ngrohtë në dimër dhe të freskët gjatë verës.

Izolimi bllokon të nxehtin të hyjë në shtëpi gjatë verës dhe mban brenda nxehtësinë gjatë dimrit, gjë që rezulton në një shtëpi më të freskët gjatë verës, shtëpi më të ngrohtë në dimër dhe faturat më të ulëta të energjisë.

Është kaq e thjeshtë dhe funksionale.

Çfarë i bën shtëpitë tona të mbinxehen gjatë verës?

Gjatë verës, shtëpitë tona humbasin shumë më tepër ajër jashtë, sesa shumica e njerëzve e kuptojnë. Është një proces i vazhdueshëm, i heshtur që vazhdon në çdo moment të çdo dite gjatë gjithë verës.

Për t'i bërë gjërat më keq, pasi shtëpia juaj humbet ajrin e ftohtë, një sasi e barabartë e ajrit të nxehtë dhe të lagësht hyn në shtëpinë tuaj për të zëvendësuar ajrin e freskët që humbi. Ky proces i padukshëm i quajtur shkëmbimi i ajrit është zakonisht një nga faktorët kryesorë kontribues për shtëpitë e nxehta gjatë verës.

Përveç sasisë së madhe të ajrit që largohet nga shtëpia juaj gjatë verës, shumica e shtëpive nuk kanë izolim të mjaftueshëm për të ngadalësuar hyrjen e  nxehtësisë që është jashtë shtëpisë tuaj të depërtojë nëpër tavane, mure dhe dysheme. Kjo shkallë e lartë e fitimit të nxehtësisë bën që muret, dyshemetë dhe sipërfaqet e tavanit të nxehen duke shkaktuar kushte të ngrohta dhe të pakëndshme brenda shtëpisë tuaj.

Pasi të përcaktohen arsyet e kushteve të pakëndshme në shtëpinë tuaj, mund të identifikohet një zgjidhje që përmirëson shumë rehatinë tuaj në shtëpi duke kursyer energj.

Si zgjidhje, Kanuf Insulation rekomandon disa produkte për izolim të cilat ndihmojnë në ruajtjen e ajrit të freskët në shtëpinë tuaj, si dhe parandalojnë hyrjen e nxehtë të ajrit të jashtëm.

 

Izolimi duhet të përdoret në vende të ndryshme, siç janë:

  • Aty ku nuk ka izolim.
  • vende me izolim të instaluar dobët.
  • zona me izolim të instaluar hollë.
  • mure të jashtme ose dysheme mbi hapësira të pa ngrohura.

Pavarësisht nga vendndodhja në shtëpinë tuaj, izolimi gjithmonë duhet të instalohet për të qenë i vazhdueshëm dhe në trashësinë e duhur. Izolo aty ku ka nevojë!

 

Mëso mbi aplikimet dhe produktet Knauf Insulation të cilat do ju ndihmojnë në shmangien e nxehtësisë në shtëpinë tuaj: 

️ Fasada: https://www.al.knaufinsulation.com/fasada-kontaktuese️ Çati: https://www.al.knaufinsulation.com/kulmi-i-pjerret  

 

Cilat janë përfitimet e izolimit në shtëpi?

Një shtëpi e izoluar mirë ka disa përfitime kryesore.

Së pari dhe më e rëndësishmja, kondicioneri juaj nuk ka nevojë të funksionojë aq shumë, gjë që ndihmon në kursimin e shpenzimeve të energjisë.

Së dyti, ajri brenda shtëpisë nuk përpunohet dhe ciklohet aq shumë nga kondicioneri, që do të thotë se ajri nuk thahet aq shumë. Kjo do të thotë rritje në cilësinë e ajrit të brendshëm.

Për më tepër, për këdo që jeton afër një vendi me zë të lartë, të tilla si një aeroport, shkollë, park apo autostradë, izolimi ndihmon në uljen e zhurmave të jashtëm të hyjnë në shtëpi. 

 

Të interesuar për të mësuar më shumë se si izolimi i duhur në shtëpinë tuaj mund të sjellë ndryshim? 

Na telefono tani!

+355 69 600 88 31