DREJT NJË EKONOMIE QARKULLUESE: NIS SHËRBIMI I RI PËR RICIKLIMIN E MBETJEVE TË NDËRTIMIT DHE DEKONSTRUKSIONIT

By xhulio
June 17, 2022

Knauf Insulation ka hapur zyrtarisht një objekt të ri RICIKLIMI me një vlerë prej 15 milionë eurosh në Visé, Belgjikë, duke hapur kështu rrugën për një shërbim të ri riciklimi emocionues për industrinë e ndërtimit dhe dekonstruksionit.

Inaugurimi u ndoq nga Olivier de Wasseige, Drejtor Menaxhues i Rrjetit të Ndërmarrjeve Walloon (UWE), Belgjikë, i cili e përshkroi si një moment historik drejt krijimit të një ekonomie të vërtetë qarkulluese në sektorin e ndërtimit, i cili është përgjegjës për 35% të mbetjeve të Evropës.

Rreth 85,000 ton mbetje leshi mineral qelqi gjenerohen çdo vit në Francë, ndërsa në Belgjikë dhe Holandë shifra është rreth 30,000 ton me 26,000 ton nga kjo totale që vijnë nga shembjet.

ZERO MBETJE DHE NDOTJE DERI NË  2025?

Në vend që të groposen apo digjen, objekti i ri do t'i marrë këto mbetje dhe do t'i transformojë ato në lesh mineral të ri qelqi si pjesë e shërbimit të ri të Knauf Insulation të njohur si RESULATION, i cili siç sugjeron emri, feston një qasje të re pioniere për RICIKLIM në industrinë e IZOLIMIT.

Përveç këtij shërbimi të ri, RESULATION do të riciklojë gjithashtu pjesët e prodhimit nga lokacioni Visé Glass Mineral Wool i Knauf Insulation duke përdorur një linjë prodhimi dhe furre të dedikuar në fabrikë.

Dominique Bossan, Anëtar i Komitetit të Menaxhimit të Grupit Knauf dhe kreu i Knauf Insulation Europe/Lindja e Mesme/Azi, tha: “Objekti i ri është një hap i rëndësishëm drejt arritjes së angazhimit të Knauf Insulation për të gjeneruar zero mbetje në landfill deri në vitin 2025, si pjesë e punës së kompanisë. Strategjia e qëndrueshmërisë për një botë më të mirë.

“Sidoqoftë, përveçse demonstron se si kompania jonë po e vendos në praktikë krijimin e një ekonomie qarkulluese, ajo gjithashtu u ofron klientëve një alternativë efikase, efektive, definitive ndaj groposjes ose djegies.

"Kjo është e mirë për biznesin, për klientët tanë dhe për planetin."

Foto në krye (nga e majta): Marc Bosmans (Drejtor i Qëndrueshmërisë së Grupit, Knauf Insulation), Mark Leverton (Drejtor Menaxhues për Evropën Perëndimore, Knauf Insulation), Viviane Dessart (Bourgmestre of Visé, Belgjikë), Olivier de Wasseige (Drejtor Menaxhues i Rrjeti i Ndërmarrjeve Walloon (UWE), Belgjikë), David Ducarme (Drejtor Kryesor Operativ i Grupit, Knauf Insulation), Olivier Douxchamps (Menaxheri i Fabrikës Visé, Belgjikë, Knauf Insulation)

• Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth objektit të ri të riciklimit të Knauf Insulation dhe shërbimit të ri RESULATION. Për detaje rreth strategjisë së qëndrueshmërisë së kompanisë Për një botë më të mirë, klikoni këtu.