KNAUF INSULATION SHFAQ PROJEKTET E REJA NË SERINË E RE, TË TITULUAR HAPËSIRAT QË NA FORMOJNË

By xhulio
October 16, 2023

Knauf Insulation ka marrë pjesë në një seri filmash, të titulluar ‘The Spaces That Shape Us’, prodhuar nga BBC StoryWorks Commercial Productions dhe iniciuar nga World Green Building Council.

Me lansimin e filmit të parë më 8 shtator, seria shfaq një përzgjedhje projektesh në mbarë botën që janë shembuj sesi të menduarit afatgjatë mund të prodhojë ndërtesa që janë më të mira si për njerëzit ashtu edhe për planetin. Fushata gjithashtu përkon me Javën Botërore të Ndërtimit të Gjelbër, e cila fillon më 11 shtator 2023.
Duke theksuar përkushtimin tonë për krijimin e ndërtesave më të mira, Knauf Insulation është paraqitur në dy filma brenda serisë, të cilët tregojnë se si mund të "Bëjmë izolimin të arrijë më shumë" përmes një dizajni të menduar dhe të qëndrueshëm.

Filmi i parë që nisi me datë 8 shtator tregon se si një çati e gjelbër Urbanscape® në Slloveni po ndihmon një shkollë në Kranj të jetë më e qëndrueshme. Urbanscape® ofron zgjidhje inovative urbane me fokus në çatitë e gjelbra, peizazhit dhe dizajnet e qëndrueshme.

Me pjesëmarrjen e kolegëte tanë të Green Solutions, Gregor Kovac dhe Barbara Subic, filmi është një shembull se si infrastruktura e gjelbër mund të sjellë përfitim për ndërtesat publike, si shkollat, dhe mirëqenien, përfitimet mjedisore dhe arsimore që mund të sjellë për studentët.

 

 

 

 

 

 

Filmi i dytë i serisë i prodhuar për Knauf Insulation, tregon historinë e një projekti strehimi social brenda Halle, Belgjikë, dhe sesi rinovimi efikas në energji ka përmirësuar jetën e atyre që jetojnë brenda tij.

Filmi paraqet Souhail Sbai, Menaxher i Projektit për Knauf Energy Solutions, i cili flet për procesin e rinovimit të shtëpive dhe kursimet e mundshme të energjisë nga rinovimi. Pjesë e Grupit Knauf, Knauf Energy Solutions përdor teknologjinë për të revolucionarizuar dekarbonizimin e ndërtesave.


Vincent Briard, Drejtor i Ndërtimit të Qëndrueshëm dhe Partneriteteve në Knauf Insulation thotë:

“Pjesëmarrja në ‘The Spaces That Shape Us’ është një mundësi fantastike për të treguar ndikimin në jetën reale të shtëpive dhe hapësirave të gjelbra efikase në energji në komunitetet tona lokale. Ndërtesat më të mira jo vetëm që kanë një efekt pozitiv në shpenzimet e familjeve, ato janë gjithashtu më të mira për planetin dhe më mirë për mirëqenien tonë.”

 

Me ndërtesat që kontribuojnë në më shumë se një të tretën e emetimeve të karbonit në nivel global, ‘Hapësirat që na Formojnë’ tregon shembuj të hapësirave që janë projektuar duke pasur parasysh mirëqenien dhe natyrën.

 

Shikoni filmat e plotë më poshtë ose në kanalin tonë në YouTube.

https://www.knaufinsulation.com/news/knauf-insulation-showcases-projects-new-series-titled-spaces-shape-us