KNAUF INSULATION SHPALL BLERJEN E NJË FABRIKE NË RUMANI PËR TË PLOTËSUAR KËRKESËN RAJONALE NË RRITJE

By xhulio
February 18, 2022

Knauf Insulation ka nënshkruar një kontratë për të blerë një fabrikë leshi mineral xhami në Rumaninë Qendrore. 

Blerja e Fabrikës do t'i sjellë zgjidhjet e Knauf Insulation më afër klientëve në tregjet me rritje të shpejtë të Rumanisë, Evropës Lindore dhe CIS (Commonwealth of Independent States).

Dominique Bossan, CEO i Knauf Insulation për Evropën/Lindjen e Mesme/Azi dhe Anëtar i Komitetit të Menaxhimit të Grupit Knauf, deklaroi: “Blerja e kësaj fabrike do të mbështesë ambiciet e rritjes së Knauf Insulation dhe do të shtojë kapacitet shtesë për të përmbushur kërkesën në rritje për zgjidhjet tona në të gjithë Evropën Lindore dhe rajonet e CIS.

“Knauf Insulation planifikon të investojë në teknologjitë më të avancuara dhe të përmirësojë fabrikën rumune, duke i sjellë proceset e prodhimit në standardet tona të cilësisë së lartë. Kjo do të sigurojë zgjidhjet më të mira të mundshme për klientët tanë dhe do të garantojë gjithashtu kushte të sigurta pune për punonjësit tanë dhe standardet më të larta mjedisore, në përputhje me angazhimin tonë Për një botë më të mirë.

Adrian Garofeanu, Drejtor i Përgjithshëm i Knauf Insulation për Rumaninë dhe Bullgarië, tha: “Si një biznes familjar me Menschlichkeit (Njerëzimin) si një nga vlerat tona thelbësore, është shumë e rëndësishme për ne që të jemi punëdhënës dhe fqinj të mirë në të gjitha komunitetet ku ne operojmë. Në çdo fazë të procesit të blerjes dhe në çdo hap të përmirësimit të fabrikës, Knauf Insulation do të punojë ngushtë me ekipet në fabrikë, komunitetin lokal dhe autoritetet.”

Pas mbylljes së transaksionit, fabrika, me qendër në Târnăveni, Qarku Mureş, do të përditësohet në standardet e prodhimit të Knauf Insulation. Knauf Insulation prodhon lesh mineral inovator të qelqit me ECOSE Technology® dhe i përbërë deri në 80% xhami të ricikluar.

 

RRETH KNAUF INSULATION

 

Produktet Knauf Insulation kursejnë energjinë, zvogëlojnë emetimet dhe sigurojnë që ndërtesat të jenë të mira për mjedisin dhe t'i mbajnë njerëzit të shëndetshëm, të sigurt dhe mirë.

Me mbi 40 vjet përvojë në industrinë e izolimit, ne tani punësojmë më shumë se 5,500 njerëz në më shumë se 40 vende me 27 vende prodhimi në 15 vende.

Knauf Insulation është pjesë e Grupit Knauf, i cili punëson më shumë se 35,000 njerëz në mbarë botën, duke operuar më shumë se 250 fabrika, duke gjeneruar shitje mbi 10 miliardë euro. Grupi Knauf u themelua në vitin 1932 dhe është një kompani familjare e drejtuar nga vlerat e Partneritetit, Përkushtimit, Sipërmarrjes dhe Menschlichkeit (Njerëzimit).

 

https://www.knaufinsulation.com/news/knauf-insulation-announces-plant-acquisition-romania-to-meet-increasing-regional-demand