KRENAR TË NXJERRIM RAPORTIN "UDHËTIMI I QËNDRUESHMËRISË: PIKAT KRYESORE TË 2023"

By xhulio
February 07, 2024

Kemi kënaqësinë të njoftojmë nisjen e "Udhëtimit të Qëndrueshmërisë: Pikat kryesore të 2023".

Ky raport tregon arritjet tona të strategjisë së qëndrueshmërisë duke u fokusuar në sigurinë, angazhimin e punonjësve, dekarbonizimin dhe ekonominë rrethore. Gjithashtu thekson se si iniciativat tona të kërkimit, burimeve dhe rinovimit të vitit 2023 po e vendosin efikasitetin e energjisë në zemër të ndërtesave më të mira

Kemi kënaqësinë të njoftojmë nisjen e "Udhëtimit të Qëndrueshmërisë: Pikat kryesore të 2023".

Ky raport tregon arritjet tona të strategjisë së qëndrueshmërisë duke u fokusuar në sigurinë, angazhimin e punonjësve, dekarbonizimin dhe ekonominë rrethore. Gjithashtu thekson se si iniciativat tona të kërkimit, burimeve dhe rinovimit të vitit 2023 po e vendosin efikasitetin e energjisë në zemër të ndërtesave më të mira.

Dominique Bossan, CEO për Evropën, Lindjen e Mesme dhe Azinë, dhe Anëtar i Komitetit të Menaxhimit të Grupit Knauf, tha: “Raporti dokumenton përparimin tonë drejt arritjes së objektivave tona të qëndrueshmërisë për vitin 2025.

“Ai tregon fushat ku duhet të përmirësohemi, feston përparimin pozitiv dhe i bën homazhe punës së palodhur të ekipeve tona”.

"Për shembull, ne e reduktuam Normën tonë Totale të Incidenteve të Regjistrueshme nga 9.1 në vitin bazë 2019 në 5.9 në 2022 dhe mirëpritëm një normë rekord të përgjigjes prej 83% në sondazhin e angazhimit të 2023."

“Jemi gjithashtu në rrugën e duhur për të ulur karbonin e produkteve tona me 15% deri në vitin 2025, pas një reduktimi prej 8,2% të emetimeve tona absolute të karbonit nga 2021 në 2022.”

 

RËNDËSIA E NDËRTESAVE EFIKASE ENERGJITIKE

“Ekipet tona të Marrëdhënieve me Publikun në mbarë botën bënë fushatë për të vendosur efikasitetin e energjisë në qendër të agjendave të politikëbërësve gjatë vitit 2023 dhe ne pamë disa zhvillime të rëndësishme”, tha Dominique.

"Mbështetëm dy studime që treguan se si rinovimi mund të zvogëlojë kërkesën për energji të Evropës me 44% dhe të kursejë Evropën 3.5 trilion euro në kostot e energjisë gjatë 20 viteve."

“Ne lançuam një mjet të ri për të demonstruar se si zgjidhjet tona e kthejnë gjurmën e tyre të karbonit në vetëm 95 ditë. Përveç kësaj, duke e vënë në praktikë, ne prezantuam një rinovim të shtëpive sociale me 63 ndërtesa në Belgjikë."

“Ky projekt demonstron realitetin se si rinovimi cilësor përmirëson jetën, nxit dekarbonizimin dhe gjeneron kursime të energjisë.”

“Në përgjithësi, kemi ende shumë punë për të bërë. Megjithatë, siç na kujton ky raport, formimi i një kompanie të qëndrueshme dhe një mjedisi të ndërtuar me efikasitet energjetik është një rrugëtim i përmirësimit të vazhdueshëm.”

 

NDRYSHIMI I KULTURËS I FRYMËZUAR NGA QËNDRUESHMËRIA

Marc Bosmans, Drejtori i Qëndrueshmërisë së Grupit tonë, shtoi: “Ne jemi duke shfrytëzuar çdo mundësi për të minimizuar ndikimin mjedisor të kompanisë sonë përmes një ndryshimi kulturor i cili po nxitet nga Bordi Izolues Knauf, menaxherët dhe inxhinierët tanë rajonalë të qëndrueshmërisë, përditësimet e të dhënave, të vazhdueshme reagimet dhe shkëmbimi i praktikave më të mira.

“Për të mbajtur qëndrueshmërinë në radarin e të gjithëve, ne po punojmë gjithashtu për të siguruar komunikim të brendshëm të vazhdueshëm dhe bashkëpunim ekipor. Në vitin 2023 ne nisëm ‘workshops’ kompanisë ‘Climate Fresk’ për të frymëzuar të gjithë kolegët tanë që të kontribuojnë për të bërë një ndryshim të qëndrueshëm."

“Jam i frymëzuar nga energjia optimiste e të gjithëve në Knauf Insulation për të bërë një ndikim pozitiv dhe kam besim se e ardhmja jonë e qëndrueshme është e ndritshme”, tha Marc.

 

Shikoni raportin e plotë këtu.

 

https://www.knaufinsulation.com/news/proud-to-launch-our-sustainability-journey-2023-highlights-repor