PRESIDENCA SPANJOLLE NXITET QË TË SHFRYTËZOJË MUNDËSINË PËR TË NISUR NJË STRATEGJI AMBICIOZE RINOVIMI NË EVROPË

By xhulio
October 16, 2023

Spanja, si presidentja aktuale e Këshillit të Bashkimit Evropian, mban çelësat për t'i bërë ndërtesat të përshtatshme deri në vitin 2050.


Oscar Del Rio, Drejtor i Përgjithshëm i Knauf Insulation Iberia, thotë: “Rezultati i politikës së brendshme mund të jetë ende i pasigurt për momentin, por në skenën ndërkombëtare, Spanja mban presidencën e Këshillit të Bashkimit Evropian deri në fund të dhjetorit dhe fokusi i tij duhet të jetë i qartë.

"Evropa duhet të shfrytëzojë mundësinë e riformulimit të Direktivës së Performancës së Energjisë së Ndërtesave (EPBD) për të siguruar një qasje që do të dekarbonizojë stokun e saj të ndërtesave duke rritur normat e rinovimit dhe duke u përkushtuar ndaj standardeve të rinovimit cilësor që ofrojnë performancë reale."

 

 

RRITJA E NORMAVE TË RINOVIMIT

Hulumtimi i fundit nga Instituti i Performancës së Ndërtesave (BPIE), i mbështetur nga Knauf Insulation, zbuloi se izolimi i të gjitha ndërtesave të banimit të Evropës do të zvogëlonte kërkesën për energji për ngrohjen e hapësirës me 44%, krahasuar me vitin 2020, duke dhënë një kontribut të rëndësishëm në sigurinë e energjisë dhe klimën e BE-së në q[[limet për vitin 2050.

Knauf Insulation ka bërë vazhdimisht fushatë për të rritur normat vjetore të rinovimit të ndërtesave nga 1% në 3% si dhe për të prezantuar kërkesa efektive për rinovim që do të çonin në rinovimin e nevojshëm për të transformuar ndërtesat më joefikase të energjisë në Evropë.
 

Oscar thotë: “Pavarësisht nga bllokimi politik në vend, detyra kryesore e Presidencës spanjolle duhet të jetë mbyllja e negociatave për këto çështje brenda EPBD dhe arritja e një rezultati historik që përshpejton normat e rinovimit dhe ofron një udhërrëfyes kuptimplotë për rinovimin e Evropës.

 

https://www.knaufinsulation.com/news/spanish-presidency-urged-to-seize-opportunity-to-drive-ambitious-renovation-strategy-europe