Rrisni shëndetin e shtëpisë tuaj duke izoluar me lesh mineral

By Knauf
February 05, 2021

Ndërtesat e izoluara dobët ndikojnë në komoditetin dhe mirëqenien e pronarëve të shtëpive dhe qiramarrësve duke i ekspozuar ndaj ekstremeve të pashëndetshme të nxehtësisë dhe të ftohtit ndërsa i bëjnë ata të prekshëm nga ndotja e zhurmës, thotë udhëzuesi Healthier Homes, Healther Planet.

Kërkimet kanë zbuluar se 65% e evropianëve që jetojnë në zonat kryesore urbane janë të ekspozuar ndaj niveleve të rrezikshme të ndotjes së zhurmës që mund të çojë në çështje serioze shëndetësore të tilla si hipertensioni dhe madje edhe goditje në tru.

Përveç kësaj, ajri i jashtëm është i ndotur për 92% të njerëzve, ndërsa ajri i brendshëm mund të mbushet me Përbërje Organike të paqëndrueshme (VOC) nga burime të tilla si produktet e pastrimit.

"Ne e kalojmë mesatarisht 90% të kohës sonë brenda, kështu që cilësia e ajrit që thithim mund të bëjë një ndikim të madh në shëndetin tonë", thotë Këshilli Botëror i Ndërtimit të Gjelbër.

Drejtori ynë i Zhvillimit të Produkteve dhe Tregut, Olivier Delattre, thotë se instalimi i izolimit të leshit mineral është themeli i një shtëpie më të shëndetshme kur bëhet fjalë për komoditetin termik, mirëqenien akustike dhe cilësinë e ajrit.

"Izolimi i leshit mineral përmirëson në mënyrë dramatike mirëqenien e pronarëve të shtëpive dhe qiramarrësve duke i mbajtur ndërtesat të freskëta në mot të nxehtë dhe të ngrohtë në të ftohtë", thotë ai.

"Struktura e fibrave të leshit mineral është gjithashtu veçanërisht e efektshme në thithjen e zërit dhe mund të zvogëlojë ndjeshëm ndotjen e zhurmës, veçanërisht nëse kombinohet me ndarje të brendshme."

Kur instalohet me ventilim të mirë, leshi mineral mund të kontribuojë gjithashtu në cilësinë e ajrit duke ndihmuar në krijimin e shtëpive të thata dhe të ngrohta pa njolla të ftohta ku mund të rritet myku, thotë Olivier.

Për më tepër, zgjidhjet e Izolimit të Knauf prodhohen duke përdorur ECOSE Technology®, e cila nuk përmban formaldehid të shtuar dhe është e çertifikuar për standardet më të larta të Eurofins Indoor Air Comfort Gold.