SI AKUSTIKA E DOBËT MUND TA SHNDËRROJË FILMIN TUAJ TË PREFERUAR NË FILM HOROR

By xhulio
April 22, 2022

Akustika e shkëlqyer përmirëson magjinë e filmave.

 

Imagjinoni skenën. Jeni në kinema duke shijuar një komedi të mrekullueshme romantike, duke qeshur me aktorët tuaj të preferuar. Më pas ritmi i filmit ngadalësohet, aktorët afrohen, muzika bëhet më e qetë, romanca po lulëzon dhe…

 

Gjithçka që mund të dëgjoni është shpërthime të larta të helikopterëve që rrëzohen, ushtarëve që bërtasin dhe zjarrit të pamëshirshëm të mitralozëve nga filmi aksion në sallën ngjitur.

 

"Akustika e keqe mund ta kthejë një përvojë të jashtëzakonshme kinemaje në një film të vërtetë horror," thotë Maro Puljizević, Menaxher i Projektit të Akustikës në Departamentin e Kërkimit dhe Zhvillimit të Knauf Insulation. "E gjithë idea e teatrit ose kinemasë është përvoja e klientit, iluzioni.

“Ju dëshironi të jeni në një vend ​​ku hyni në një botë imagjinare dhe që ky iluzion të jetë i suksesshëm, duhet të jeni të izoluar nga bota reale përreth. Mbaj mend kur po shikoja “The Lord of the Rings” dhe në momentet e qeta gjithçka që dëgjoja ishte një zhurmë shpërqendruese nga sistemi i kondicionimit.”

 

Si të përmirësoni përvojën e audios

 

Sfidat akustike përfshijnë burime të jashtme,  si zhurma nga filmi ngjitur, zhurma e rrugës jashtë ose klientët e zhurmshëm në holl. Më pas ka burime të brendshme si zhurma nga sistemi i kondicionimit, projektorët ose muret e paizoluar pranë ashensorëve, thotë Maro.

 

Pavarësisht nëse kinemaja ndodhet në një kompleks, qendër tregtare apo ndërtesë historike, fokusi duhet të jetë gjithmonë në maksimizimin e performancës së sistemit të zërit për të siguruar që e gjithë audienca të shijojë një përvojë akustike në mënyrë të barabartë kudo që janë ulur.

 

“Nuk është mirë nëse disa anëtarë të audiencës shurdhohen dhe të tjerë luftojnë për të dëgjuar dialog. Kjo është arsyeja pse çdo sipërfaqe kërkon vëmendje ndaj detajeve akustike që nga dyert, muret dhe tavanet e kinemasë deri te tapetet, tapiceritë e ndenjësve etj.”, thotë Maro.

 

Shmangni zhurmën nga makineria e kokoshkave

 

“Duhet të shmangni jehonat, duhet të shmangni mbytjen e zërit, duhet të izoloni frekuencat e ulëta, të mesme dhe të ulëta… në fund të fundit ka të bëjë me orkestrimin e një sërë kombinimesh akustike me dendësi të ndryshme dhe hapësira të ndryshme për të krijuar një përvojë gjithëpërfshirëse.”

 

Grupi Knauf dhe Knauf Insulation kanë dekada përvojë në trajtimin e sfidës akustike të kinemave dhe inxhinierisë së sistemeve të personalizuara që do të sigurojnë që audienca të përfshihet totslisht në filmin e tyre të preferuar.

 

Akustika e mirë është e mirë për biznesin

 

"Akustika e mirë e kinemasë është e rëndësishme për të gjithë," thotë Maro. "Nëse kinematë ofrojnë një përvojë të shkëlqyer ku klientët ndihen totalisht të angazhuar me përvojën e tyre filmike, ata do të kthehen dhe kjo është e mirë për biznesin dhe e mirë për të gjithë."


 

• Knauf Insulation ka zgjidhje zanore për të përmirësuar performancën akustike në çdo lloj kinemaje dhe gjithë ekspertizën që ju nevojitet për të bërë një zgjedhje të informuar.